top of page
IMG_8507 (LR).jpg
IMG_8503 (LR).jpg

L'Acció Sísif (2018) consisteix en la càrrega i transport d’una roca de la zona baixa de La Mola, la muntanya més alta del Parc Natural de Sant Llorenç de Munt i l’Obac amb 1104 metres d’altitud respecte el nivell del mar, recorrent el camí dels monjos fins al seu cim, on es troba el monestir romànic de Sant Llorenç de Munt, per a retornar-la al punt de partida.

A l’acció encarno un dels cicles del càstig del Sísif com a estratègia per a generar una situació absurda - carregar pes innecessari en una ruta a peu – dins la dinàmica de l’excursió per tal d’activar l’apropament dels participants i conversar sobre la naturalesa del projecte i/o la vigència de El Mite de Sísif d'Albert Camus.

Després de l’acció la roca va ser ubicada a l’inici del camí.

L’acció s’emmarca en l’exposició 1918: Guerra, Tradició i Futur comissariada per Joan Vila i organitzada per l’Acadèmia de Belles Arts de Sabadell i el Museu de Sabadell amb el suport de la Fàbrica de Creació Estruch i la UES (Unió Excursionista de Sabadell). Es va desenvolupar conjuntament amb l’experiència gastronòmica històrica del col·lectiu Biscuits BCN (Sergi Freixes i Ivan Merino) en un acte conmemoratiu del centenari de la fundació de la Colla de Sabadell.

bottom of page