top of page

La proposta per a "Gold really gold?", exposició online col·lectiva del MFA Studio Research and Practice al Piet Zwart Institute de Rotterdam, Països Baixos, consisteix en una selecció de 24 arxius .gif d'objectes flotant a les aigües del canal Noorderkanaal (Rotterdam) conjuntament amb una grabació sonora de l'ambient de la mateixa localització, l'enregistrament es va portar a terme el 25 d'Abril del 2020 a mig matí.

 

L'arxiu de videos (presentats aquí com a arxius .gif) es generat com a mitjà de relació amb les proximitats de l'espai domèstic de la casa flotant on vivia durant el moment de la producció de la obra, la casa es troba situada al barri de Blijdorp, al Nord del centre de la ciutat. Al costat oposat del canal, darrere de la barrera sonora de vidre translúcid i metall, el brunzit dels vehícles fluint per l'autopista A20 (Gouda - Rotterdam - Vlaardingen - Maasluis).

Degut a la "naturalesa" artificial del canal, les aigües no sempre flueixen en la mateixa direcció, el curs depén dels nivells del riu Maas i els del Mar del Nord i les conseqüents decisions preses, per mitjà d'infraestructures, per tal d'evitar que els Països Baixos s'inundin (Curiosament, les barreres Maeslantkering són ontrolades per un superordinador i automàticament es tanquen quan Rotterdam, especialment el port de Rotterdam, és amenaçat per inundacions).

Nous videos segueixen sent incorporats a l'arxiu en funció del que les aigües del canal porten a la vista.

Floating in a two-directrional stream, 2020

Proposta site specific online a "Gold really gold?" coordinat per Nina Wakeford, MFA Studio Research and Practice, Piet Zwart Institute, Països Baixos.

 

Disponible a https://goldreallygold.cargo.site/Guillem-S-Arquer.

bottom of page